Stevia Nedir?

31-03-2021 14:19
Stevia Nedir?
Stevia şekerden daha yüksek tatlandırma gücüne sahiptir.  Kompozisyon Stevia, steviol glikozitlerden , kalorisiz,% 100 bitkisel tatlandırıcılardan yapılır. Hangi formda tüketilir: sıvı, toz veya şeker?
Stevia yaprakları önce toplanır, sonra kurutulur ve toz haline getirilir. Bu "yeşil stevia" damakta kalan, bazen birazcık takdir edilen meyankökü ağızda kalan tadı vardır. Aynı zamanda "beyaz stevia" adı verilen çok ince beyaz bir toz formunda bulunur. Tatlandırıcı gücü bıçak ucunda kullanılabilecek şekildedir. Başka bir pazarlama şekli, sıvı formda veya bir tatlandırıcı formunda.


Stevia'nın glisemik indeksi
Ne bir nimettir! Stevia tüketirken glisemik indeksi 0 olduğu için kan şekerinde değişiklik olmaz .

Sağlık yararları
Stevia kalorisiz olduğu için şekeri değiştirerek tatlandırıcı olarak günlük kalori alımını artırmadan tatlı yemeye izin verir . Ayrıca glütensiz ve fenilalaninsiz olma avantajına sahiptir . Bu nedenle, içerdiği aspartamın aksine, fenilketonüri adı verilen nadir bir hastalığı olan herkes için tatlandırıcı bir çözümdür.

Bu tarafından yararları tasarrufu olurdu tansiyonu düzenleyen , diş çürümesi mücadele , kilolu kişilerde kilo düzenleyen , insüline bağımlı olmayan şeker hastası üzerinde . Nitekim, stevia glikoz içermediği için kan şekerinin başka yere taşınması için bir neden yoktur, ancak bu dengeli beslenmemek için bir neden değildir . Etkileri hala tartışma konusu, araştırma incelikli.

Stevia kesinlikle kilo vermenize neden olmaz.

Stevia seni şişmanlatır mı?
Stevia size hiçbir şekilde kilo verdirmez. Bu basitçe aşırı kalori önler diyet. Seni şişmanlatır mı? Kilonuzu kontrol etmenin etkili bir yolu olabilir, ancak günlük ürünlerde tüketilen tüm şekerlere kıyasla kalori tasarrufu önemsizdir.

Stevia'nın Tehlikeleri ve Sağlık Etkileri
Şu anda, tartışma devam etse bile hiçbir yan etkiden söz edilmemelidir : kanserojen veya mutajenik etki yoktur, hiçbir durumda makul miktarlarda toksik değildir (yine de önemli olan günde 1 g stevia'yı aşmayın). İnsüline bağımlı olmayan şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olan kişiler için tedavi ayarlaması gerekebilir. Hamile kadınlarda gereksiz olduğunu unutmayın. Orada ilaçlarla olası etkileşimleri veya gıda takviyeleri. Bu nedenle tüketmeden önce tıbbi tavsiye almak tercih edilir .

Alternatifler
Stevia, şeker ve sentetik tatlandırıcılara doğal bir alternatif oluşturduğu için çekici görünmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.